Detta tillbehör för Surströmming introducerades i samband med Surströmmingsfatabur i Ulvöhamn 16/8 2003 . Officiellt presenterades kombinationen vid Releaselunch Restaurang Tennstopet Stockholm 19/8 2003 som tillbehör för Surströmming. Superlativen flödade och Rödlöksmarmelad – Surströmming är nu etablerat tillbehör – kombination. Prova gärna denna smaksensation!

  • 2 msk smör
  • 2 stora rödlökar
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1/2 dl honung

Skala löken, dela och skär i tunna skivor. Smält smöret och låt löken svettas på svag värme i 10 minuter utan att få färg. Tillsätt rödvinsvinäger och honung och öka värmen. Låt puttra i 4-5 minuter tills det antagit en tjock marmeladliknande konsistens. (Tjuvsmaka rakt av på en bit smörat tunnbröd och njut!) Låt svalna, serveras ljummen.