Skip to main content

Landshövdingen prisades

900

Avgående landshövding Bo Källstrand fick Surströmmingsakademiens pris Guldnålen under självaste surströmmingspremiären på torsdagen.

Ulvöhamn är för evigt insvept, om inte i surströmmingslukt så i alla fall i surströmmingens anda och kultur. Och ibland lukten förstås – särskilt när det är traditionsenlig premiär.Under torsdagen dukades det upp för surströmmingskalas på de flesta etablissemangen i Ulvöhamn och säkert i en del privathus också.Avgående landshövding Bo Källstrand fanns på plats för att naturligtvis avsmaka årets fiskar men också för att få pris för sitt stöd till surströmmingskulturen.

– Innan jag kom hit åt jag inte surströmming. Sedan blev det i tjänsten och med åren har det blivit allt godare. Surströmming är en profilprodukt för länet, vi har ju 80 procent av världsproduktionen här, säger Källstrand.