Skip to main content

Surströmmingspremiär i Kallax by 15 augusti 2019

Folkligt festligt och ett hyggligt väder. Ca 80 bybor från Kallax och ett 15 tal gäster firade årets premiär, årgång nr 29.  Hedersgästerna kom som vanligt i samlad trupp promenerandes genom byn till bygdegården, den här gången anförda av Bengan Jansson på dragspel.

Bland hedersgästerna fanns landshövding Björn o Nilsson, utbildningsminister Anna Ekström, riksdagens 1: vice talman Åsa Lindestam, ordf i miljö- och Jordbruksutskottet Kristina Yngwe, regionrådet Nils-Olof Lindfors, media ikonen Jan Scherman, dragspels musikern Bengan Jansson och skådespelaren Stefan Sauk som gör sin 29 surströmmingspremiär.


Det hela inleddes med att premiärburken levererades med drönare till provsmakarbordet. Vid bordet satt i år, Kristina Yngwe , Björn O Nilsson, Anna Ekström och Stefan Sauk. Provsmakarna var väldigt nöjda med årets surströmming.

Därefter gick hela sällskapet in i bygdegården och njöt av ett surströmmingskalas a lá Kallax

Text Ulf Lindgren, Foto Sven Wallgren