Skip to main content

Stora kalaset 2019

Lördagen den 17 augusti så hölls en stor surströmmings tillställning på Pite Havsbad, de som ville kunde få en palt i stället. Det blev väldigt lyckat, mycket större än vi trott, vi siktade på 400 men vi blev ca 700 gäster.

Dukningen liknades vid nobelfesten
Dukningen liknades vid nobelfesten

Några av gästerna liknade dukningen med Nobelfesten, några logistik missar som gjorde att de uppstod onödigt långa köer i början men annars flöt det mesta enligt planen.

En stor ledskärm visade snapsvisor m.m.
En stor ledskärm visade snapsvisor m.m.

Folkligt, festligt, väldigt bra feedback från gästerna och samarbetspartners. Uppträdanden som växlade mellan humormonologer, snapsvisor och allsång gjorde att stämningen var på topp.

Publiken delades in i två gäng, snaps vise tävling genomfördes där vinnarna blev ett gäng tjejer från Arvidsjaur.

Vinnarna team Arvidsjaur
Vinnarna team Arvidsjaur

Redan under kvällen beslutade ledningen för Pite Havsbad Tobias Lindfors och Kristoffer Lundström om en fortsättning nästa år. 2020 genomförs STORA KALASET lördag den 22 augusti.

ca 700 gäster kom
ca 700 gäster kom

En jättestor ledskärm gjorde att vi kunde visa snapsvisorna och allsångerna på ett enkelt sätt.Vi visade en film som beskriver processen från strömming till surströmming. Några av gästerna tyckte att vi skulle göra en instruktionsfilm som snurrar under början på kvällen som visar tillbehören, hur man rensar m.m. en bra ide tycker jag.

 

Text och foto Ulf Lindgren