Ulvötestet
Tid och plats:
Genomföres årligen i SurströmmingsAkademiens regi
Lördag före tredje torsdag i augusti i Ulvöhamn.
Målsättning:
Att fastställa; konsistens, sälta och smak samt helhetsintryck hos olika surströmmingsmärken från årets produktion samt att utse “Årets Surströmming”.
Testgrupp:
SurströmmingsAkademiens delegater stol 16, 17 och 18. Eller dess suppleanter.
Genomförande:
12.00 Testgruppen genomför testet med öppet redovisade märken.
Till strömmingen serveras endast bröd samt vatten.
Personliga protokoll föres under testet.
14.00 Testgruppen sammanträder och enas om en gemensam bedömning i varje kriterie;
Konsistens: Fast till Mjäll. Sälta: Låg till hög. Smak: Mild till stark.
15.00 Tillkännagivande. Titeln “Årets Surströmming” har av SurströmmingsAkademien Ulvötestet xxxx tilldelats märket …………………!
17.00 Mix and Mingle. Välkomstdrink – snacks
18.00 Ulvötestfest. Tema: “Årets Surströmmingar”:
Komplett “Surströmmingsfatabur” serveras för;
• SurströmmingsSällskapet
• SurströmmingsAkademien
• Gäster
• Press
24.00 Testresultatet distribueras till media och via Internet.
Anmälan till Ulvötestfest
Anmälan till Ulvötestfest (max 25 platser) senast 1 Augusti. [E-post anmälan]