Skip to main content

Anna Maria Corazza Bildt utsedd till Surströmmingsambassadör

Liberalernas toppkandidat i Europavalet Anna Maria Corazza Bildt diplomerades den 8 februari som Surströmmningsambassadör.

Surströmmingskademins motivering är att Anna Maria genom sitt arbete som Europaparlamentariker ”verkat för att ha bevarat, utvecklat och främjat surströmmingen som kultur och näring genom att sprida kunskap och motivera flera att ta till sig det kulturarv som surströmmingen står för”.

– Jag är givetvis mycket stolt och hedrad över att bli Surströmmingsambassadö. Utmärkelsen är också ett bevis på att det går att ändra på saker i EU, säger Anna Maria Corazza Bildt i en kommentar.

Anna Maria Corazza Bildts insats som Europaparlamentariker innebar att surströmming fortfarande kan säljas i Sverige och hon genomförde EUs kursändring bland annat under stort motstånd från andra, svenska, Europaparlamentariker.